Sunnuntaina kokonaiset neljä päivää treenitaukoa pitänyt Flora pääsi tottiskentälle. Käytimme hyväksemme Haunisten tottiskenttiä kun kerran paikkakunnalla oltiin.

Otin intokiljuvan Floran autosta, yllytin heti sitä tarttumaan hihnaan ja vein sen kentälle hihnalla leikkien. Joka tapauksessa järkevämpi tapa kuin hiiltyminen sekä höyryävän ja kiljahtelevan koiran komentaminen. Kentällä perusasento, hihna pois ja seuraa. Tehtiin koko kaavio lukuun ottamatta henkilöryhmää. Hienosti meni! Flora seurasi tiiviisti, oikealla paikalla ja hyvässä kontaktissa. Ei edes tunkenut liian eteen. Ainoastaan juoksuseuraamisessa Flora lähti kahville, tästä annoin pienoisen huomautuksen niskavilloista, ja koira jatkoi hyvää seuraamista kaavion loppuun. Siitä leikit palkaksi.

Mentiin suoraan A-esteelle, viskasin kapulan yli ja lähetin Floran noutamaan. Koiraa ei heti kuulunut takaisin, joten huikkasin hyppy! ja Flora kiipesi takaisin. Hyvä hyvä.

Sitten metrinen hyppyeste. Flora ölisi ja haukkui hypylle jo nähdessään sen. Panokset olivat taas kovat eli paketti savupekonia. Yli mentiin ensin pari kertaa hihnassa, sitten hyppynoudettiin kapula hihnassa pari kertaa, sitten hyppynoutoja ilman hihnaa. Ei niin mitään ongelmaa ylittää estettä niin mennessä kuin kapulaa tuodessakaan. Tekniikka nyt ei silmää hivellyt, mutta hyppy kulki. Mahtavaa :)

Sitten vauhtiluoksetulo 50 askelen matkalla. Leikit ja lelu maahan, seuraten takaisin ja eteenmenoon. Valmisteleva osuus oli aivan hulinaa, ei onnistunut seuraaminen sitten niin mitenkään päin. Lähetin kun koira oli edes suurin piirtein sivulla. Älytön vauhti. Loppuleikit tästä.

Siitä seuraten paikallaoloon. Ennakoi maahanmenon. Pitäisi varata taskuun nameja sivulle palkkaamiseen ennen maahan-käskyä. Kävelin noin 50 askelta ja menin kentän laidalla olevan kopin taakse seisomaan 10 sekunniksi. Sitten takaisin. Ennakoi perusasennon, pitäisi palkata maahan tai vapauttaa ilman perusasentoa. Takapalkkana taas ruokapurkki.

Treeni valoi taas uskoa tulevaisuuteen, koira oli hyvässä vireessä ja kaikki onnistui :)