Lauantaina Veka kisaili kolme starttia TSAUn hallissa Liedossa.

Ensin oli hyppyrata. Saatiin sentään tulos, mutta kolme ratavirhettä eli 15 virhepistettä. Jyrkässä kurvissa lensi rima, ja samassa kurvissa Veka löysi keppien alun vasta kolmannella yrityksellä. Paha kulma, mutta on näissä onnistuttukin. Loppuradassa ei ollut ihmeempiä. Takaaleikkauksia tehtiin onnistuneesti, vaikkei todellakaan mitekään sulavasti. Rataantutustumisessa kaavailin valsseja tai persjättöjä ja totesin, etten kuitenkaan ehdi.

Toisen startin agirata hyllytettiin heti alkuunsa. Hyppy ja muuri, siitä suoraan kepeille. Lähetin kepeille ihan hemmetin kaukaa ja jäin itse reilun matkan päähän, Veka veti sikahienot kepit. Siitä olisi pitänyt jatkaa aivan suoraan loivaan U:n muotoiseen putkeen ja putkesta suoraan renkaalle. Ajattelin säästää aikaa heittämällä koiran kaukaa putkeen ja jäämällä itse valmiiksi renkaan liepeille. Rintamasuuntani oli siis vinossa, joten Veka juoksi sen mukaisesti tyrkyllä olevan putken pään ohi sinne toiseen päähän. Kunnon taistelurääkäisyllä sain sen käännettyä pois, mutta kirsunmitan verran liian myöhään – tämä tuomittiin putkessa käymiseksi, vaikka käpälät eivät putkeen asti ehtineet. Loppurata sujui kuin tanssi.

Kolmannen startin agirata oli sen verran kimurantti (ei siis oikeasti, vain minulle), että olo oli rataantutustumisen jälkeen aika toivoton. Urheasti kuitenkin tuulta päin. Hyppy, A, sitten U:n muodossa kaksi hyppyä ja puomille. Hyvin menee. Puomilta taas U:n muodossa hyppy ja muuri, hyvin menee... ei menekään. Muurilta piti kiepauttaa putkeen puomin alle, siitä kepeille kohtisuoraan sivusta. Kepit olivat siis tyrkyllä muurin edessä ja sinnehän se koira livahti – ohjaus putkeen oli myöhässä, joten Veka ratkaisi itse ja katsoi rintamasuunnan olevan keppejä kohti. Rääkäisin koiran pois, putkeen, kepeille, joiden aloitusta sitten taas uusittiin pari kertaa. Loppurata sujui hyvin, S:n muotoinen hyppyhässäkkäkin onnistui, vaikkei mitenkään sulavasti.

Hermoa kiristi melkein onnistua, pienestä ovat hyllyt kiinni. Pystyin täysin samaistumaan toiseen ohjaajaan, joka hyppi radalla tasajalkaa koiran karattua väärään putkeen.