Perjantai-illan hämärässä tihkusateessa Hämeenkyrössä Flora veti viimeiset treenit ennen koetta. Ensin kentälle. Luoksetulo ja hyvä eteen istuminen. Koiran odottaessa käskyä pudotin lelun maahan, Flora huomasi sen kyllä, vaikkei olisi tarvinnut. Sitten A-esteelle. Erinomainen estenouto, en keksinyt mitään korjattavaa. Sitten aikauhee hyppyeste. Flora yritti kiertää. Karjaisin sen takaisin, otin sivulle ja eikun uudestaan, kannustin käsimerkillä matkaan, ja Flora hyppäsikin esteen, kiersi takaisin ja palkka. Toinen kerta vielä, sitten kapula peliin. Tehtiin useamman kerran puolihyppynouto – hyppy kapulalle ja kiertäen takaisin. Hyvät hypyt, ei mitään ämpyilyä, vaikka tekniikka aika päin hittoa olikin.
 
Siitä maastoon. Kokeenomainen esineruutu valmiine esineineen ja ilmoittautumisineen. Flora teki erinomaisen suorituksen. Lähetin kulmasta ja lähdin lähetyslinjaa eteenpäin, Flora lähti reippaasti ruutuun risteilemään, löysi esineen ja toi sen käteeni, tosin pakitin luovutuksessa pari askelta, mitä ei kokeessa saa tehdä. Edettiin linjalla vähän ja lähetin toisen kerran, nyt yhtä hyvä nosto, mutta puutteellinen luovutus esineen putoillessa. Mutta yksi esine hyvä!
 
Jäljen oli tallannut Floralle aivan uusi ihminen. Muutama sata metriä, useampi kulma, kuusi keppiä. Mukava maasto ja ihanteellinen jälkikeli, tyyni ja sateisen kostea ilta. Janalla Flora lähti vinoon ja oikaisi takajäljelle, käänsin koiran oikeaan suuntaan, mutta siitä eteenpäin en muuta tehnyt kuin kävelin koiran perässä palkkaamassa kepit. Flora painoi keskittyneesti duunia, nosti kaikki kepit varmasti ja selvitti kulmat helposti. Ei olisi paremmin voinut mennä! Hieno viimeistelytreeni :)