Veka suoritti BH-kokeen hyväksytysti Hämeenkyrössä 16.9. Tuomarina toimi Juha Kurtti.
 
Olin hyvällä tuulella ja varma koiran osaamisesta. Nuolaisin siis ennen kuin tipahti... Suoritus oli osastoa "kyllä se kotikentällä osaa". Ensin Veka nousi paikkamakuusta melkein heti ja lähti askel kerrallaan hiippailemaan minua kohti. Sain kohta käskyn siirtyä koiran luo. Varma paikkamakuu. Not. Vieras kenttä jänskätti liikaa.
 
Seuraaminen oli kamalaa. Keskittyminen oli hukassa, ja kaavioissa nähtiin kaikkea hienosta seuraamisesta vaatteissa roikkumiseen ja oikealla puolella seuraamiseen. Pysyihän koira sentään mukana kuitenkin.
 
Hienosti tähän asti sujunut liikkeestä istuminenkin meni pipariksi, Veka meni maahan. Onneksi se teki sen myös liikkeestä maahanmenossa yhtä hyvin. Luoksetulo olikin sitten aivan jostain. Veka kyllä tuli vauhdilla, mutta vetäisi täysin ennennäkemättömän kunniakierroksen ympärilläni ja istui sivuttain eteeni, josta siirtyi toisella käskyllä sivulle.
 
Tottis oli siis reilusti alle osaamistasomme. Arvostelussa tuomari kehui kyllä Vekan olevan oikein "reipas collieksi", mikä herätti yleisössä äänekkäitä vastalauseita... Virheistä huolimatta olin tyytyväinen siihen, että kokeessa mukanani oli reipas ja iloinen koira, ei masentunut laama. Vekan asenne oli hyvä ja mieliala positiivinen!
 
Kaupunkiosuudessa ei kovasti kaupunkitunnelmaa ollut, se suoritettiin paikallisen marketin parkkipaikalla. Veka ei sanonut häiriöille mitään, ei koirallekaan, vaikka kotikulmilla sillä on remmirähinätaipumuksia. Sitten kilpailukirjat tassuun ja kotimatkalle.