Aktiivicolliet järjesti viikonloppuna pk-leirin. Lauantai meni koiranäyttelyssä kehätoimitsemassa, mutta sunnuntaiksi pääsin Floran kanssa leireilemään. Lauantai-illalla heti majoittumisen jälkeen otettiin tietysti pienet tottikset pihamaalla: hiukkasen seuraamista, riehuleikit ja paikallaolo, jossa oli taas takapalkaksi jemmattu iltaruoka.

Sunnuntaiaamuna lähdettiin maastoon tekemään peltojälkiä. Kouluttajana toimi Hanna Helminen. Floran jäljen teemana olivat kulmat, joista Floralla on tapana juosta ulos. Lisäksi jälki oli tietysti taas vieraan tekemä. Ruokaa oli maassa siellä täällä erityisesti kulmissa, keppejä vain kaksi, viimeisen alla loppupalkka. Flora oli tarmoa täynnä ja ponkaisi jäljelle täyttä vauhtia. Alkumatka menikin liinassa painona roikkuessa. Ensimmäisestä kulmasta Flora rynnisti ulos, ja sain pyyhkeitä kouluttajalta siitä, että annoin liikaa liinaa päästäen koiran poukkoilemaan. Kulmia oli monta, ja loput menivät hyvin. Kouluttaja teki pari harhajälkeä kävelemällä jäljestävän Floran edellä jäljen poikki. Flora ei piitannut harhoista ja pysyi hyvin jäljellä loppuun asti. Kehuja Flora sai innokkaasta ja intensiivisestä työskentelystä, ja olin itsekin tyytyväinen jälkeen, varsinkin kun osan poukkoilusta sain taas panna oman ohjaukseni piikkiin. Varon ihan turhaan kaikkea puuttumista koiran jäljestämiseen, Flora kestää kyllä vähän järjestyksenpitoakin eikä sen tarvitse antaa panna kulmia ranttaliksi. Puhuttiin myös merkittyjen harhojen järjestämisestä jäljelle, tällöin voi paremmin puuttua, jos koira yrittää harhalle. Niiden pitäisi kuitenkin olla vasta syvemmällä jäljellä, jolloin koira on jo leimautunut tietyn jäljen hajuun ja nostanut ensimmäiset kepit - kokeessahan meillä oli ruokapurkkeja sisältänyt harhajälki ensimmäisten muutaman kymmenen metrin aikana ennen ensimmäistäkään kulmaa tai keppiä.

Iltapäivällä tehtiin esineruutu. Tallasimme täysikokoisen ruudun mäntykankaalle. Reunat olivat rinteessä, keskiosa painanteessa. Floran motivaation nostamiseksi veimme yhdessä juosten kaksi esinettä, eri puolille ruudun takaosaan. Lähetin koiran keskeltä, se pinkoi täyttä vauhtia viimeisenä jätetylle esineelle ja toi sen hienosti. Nappasin esineen, lykkäsin nopean namipalkan, käännyin ja lähetin saman tien uudestaan samasta paikasta rintamasuunta toista esinettä kohti. Flora haukahteli ja lähti löysästi jolkottelemaan etureunan tuntumaan... tyypillinen toinen lähetys meille. Kouluttaja neuvoi pitämään koiran kanssa pienen palaverin hyvässä hengessä. Kutsuin Floran sivulle ja kumarruin juttelemaan sille että etitäänkö esine, missäs se esine on... koiran istuessa keskittyneenä katse esineen suuntaan lähetin sen uudestaan, ja sinnehän se singahti hippulat vinkuen, paineli tuhatta ja sataa esineelle, nappasi sen ja pinkoi yhtä lujaa takaisin. Luovutus tosin meni pipariksi kun Flora lähti tarjoamaan esinettä parin metrin päässä valokuvia ottaneelle toiselle leiriläiselle, ja hämmentyneenä pudotti esineen pari kertaa ennen kuin se löysi tiensä käteeni. Pudotteluun saatiin neuvoksi treenata pelkkiä nostoja ja luovutuksia ensin muualla ja siirtää ne sitten vasta maastoon. Olin varsin tyytyväinen vauhdikkaaseen esineruutusuoritukseen ja huonon lähetyksen korjaantumiseen, näköjään koira tarvitsi pienen palautumisen kootakseen itsensä toisen esineen etsimiseen.

Kiitos hyvästä leiripäivästä järjestäjille ja erityisesti erittäin pätevälle ja mukavalle Hannalle, jolta saatiin asiantuntevia neuvoja ja nostetta jatkoon :)