Floran kanssa kentällä ja maastossa. Kentällä tehtiin seuraamista, jättävät ja luoksetulo, tasamaanouto ja estenouto, eteenlähetys ja paikallaolo. Seuraaminen oli taas hyvä mutta lyhyt. Jättävissä ja luoksetulossa ei ollut mitään häikkää. Palkkasin luoksetulon vauhdissa.
 
Tasamaanoudossa taas varaslähtö. En sanonut mitään, Flora jäi kapuloineen seisoskelemaan vähän matkan päähän ihan kuin olisi itsekin tiennyt että ohos, nyt tuli vähän mokattua. Toinen nouto oli ok. Sitten A-esteelle. Kaksi toistoa, molemmilla kerroilla sama juttu kuin viimeksi - koira lähtee hyvin, ylittää esteen, ottaa kapulan ja jää jumittamaan. Kun kävin esteen harjalla kutsumassa, Flora ylitti esteen ja toi kapulan hienosti. Pitäisihän tämän tehtävän olla selvä, en ymmärrä, mistä tämä jumitus. Odotin jopa jonkin aikaa ennen kuin kiipesin itse esteelle, mutta koira ei vain tullut esteen takaa pois.
 
Eteenlähetyksessä Flora lähti hyvin, mutta kääntyi sitten vinoon ja juoksi viereiselle pellolle etsimään palkkaansa. Loppujen lopuksi se löytyi kentän päästä. Valmisteleva osuus oli taas aivan luokatonta rötväämistä.
 
Paikallaolossa panin häiriöksi Floran eteen eteenlähetystötsänä käyttämäni ison muovisen kukkapurkin. Eipä se Floraa häirinnyt, rennosti röhnötti neljä minuuttia 30 askeleen päässä. Painotan sanaa röhnötti. Se on juuri nyt yksi lysti, kunhan ei karkaa.
 
Maastossa esineruutu, 40 x 10 metrin kaistale, meni aivan käsille. Flora kierteli ruudussa pitkään hartaasti. Näytti siltä, että se juoksi kerta toisensa jälkeen takarajan tienoilla esineen yli, mutta epätasaisen maaston vuoksi en nähnyt varmasti. Lähetin pari kertaa uudestaan, koira kierteli ja kierteli esineen ympärillä. En tiedä, mikä mätti - esine oli jopa avoimessa kohdassa, johon yritin koiraa suoraan lähettää. Oli pakko luovuttaa ja lopettaa harjoitus kun mitään valmista hommasta ei kerran tullut. Siirryttiin puoliväliin, siitä uusi lähetys - Flora juoksi suoraan esineelle ja toi sen. Ei aavistustakaan, miksei se nostanut sitä heti. Esineen Flora räkäisi tietysti taas jalkoihini. Tällä kertaa odotin hiljaa paikallani, ja koira nostikin esineen uudestaan. Yleensä olen osoittanut esinettä ja kannustanut tuomaan sen, jolloin koira on noukkinut esineen uudestaan, mutta ehkä tämä toimisi paremmin, jos koira ymmärtäisi palkan tulevan nopeammin kun räkimisen jättää pois.
 
Janoja oli taas kolme, ja kolmannelta lähti parin sadan metrin jälki. Ensimmäinen jana 10 metriä, moitteeton suoritus! Toinen reilut 10 metriä, tässä takajäljelle ja kääntyminen vasta kehotuksesta. Kolmas jana oli noin 20 metriä ja tässä koiralla loppui usko, jäi reiluun 10 metriin pyörimään. Uusi lähetys, ja nyt suora eteneminen jäljelle. Itse jäljessä ei mitään huomautettavaa, kepit nousivat helposti. Aika hauskaa, miten eri tavalla koira ajaa eri-ikäisiä jälkiä. Tällaiset puolen tunnin jäljet Flora ajaa erittäin leveästi, välillä metritolkulla jäljen sivussa, mutta määrätietoisesti oikeaan suuntaan.