Tiistaina uusi esineruutu, 50 x 25 metriä. Flora on hakenut valtavan innoissaan yhdessä viedyt esineet, joten vaivattuani päätäni tällä esineasialla päätin viedä yhdessä koiran kanssa kaksi esinettä kerrallaan, josko näin koiran mielestä toisessakin lähetyksessä olisi järkeä ja se uskoisi toisen esineen löytymiseen.
 
Esineet vietiin takakulmiin ja palattiin lähetyslinjalle. Flora hilpaisi matkaan ja kävi hakemassa ensin viedyn esineen vastakkaisesta kulmasta. Pakitin käsi valmiina ja ah, esine saapui käteeni käymättä ensin maassa. Hyvä, hyvä tyttö, ota broileripullaa. Uusi lähetys sitten samasta paikasta, ei ollut järkeä siirtyä kun tästä oli suora linja esineelle. Eipä halunnut Flora lähteä, liikkui löysästi vähän matkaa ja jäi katsomaan minua kysyvästi. Toistin etsi-käskyä ja osoittelin ruudun takaosaa. Koira käpsi sinne tänne, oli ikään kuin tekevinään jotain kun kerran käskettiin. Päätin, että nyt en päästä sitä liian helpolla, minä en esinettä tule toista kertaa näyttämään ja pois et ilman sitä ruudusta tule. Lähetin viereeni tulleen koiran uudestaan, toistin käskyä ja jäin vain kärsivällisesti odottamaan kun koira seisoskeli paikallaan. Lopulta Flora lähti jäljestämään ruudun takaosaan, ja ooh, hetken kuluttua se juoksi sieltä esine suussaan! Sain sen jopa käteeni vain yhdellä pudotuksella.
 
Onkohan tässä edes ollut Floralle mitään epäselvää vai onko se vain kokeillut, onko pakko jos ei haluu...
 
Kotona Veka jatkoi koomailua noutokapulan ääressä. Kriteerin nosto ei vain onnistu. Veka poistui toiseen huoneeseen mököttämään kun ei naksua tullut enää yhtä helposti. Ei päästä riittävään vahvistetiheyteen, ellei koira ole edes samassa huoneessa. Hain koiran takaisin, otin kapulan ja panin sen luimistelevan koiran suuhun. Isot kehut ja palkkaa. Vähän vauhdikkaita pyörähdyksiä väliin ja pari kertaa uudestaan, sitten lopuksi ihanan ihana, aivan uusi ja kirkkaankeltainen tennispallo, mums mums mums (se pallon mussuttaminen on vähintään yhtä ihanaa kuin sen perään juokseminen). Veka hössötti innosta soikeana pallonsa kanssa. Oliko se nyt niin kamalaa se kapulan pitäminen? Veka yrittää aina päästä tilanteista esittämällä luuseria eikä yritä itse, ellei ole pakko. Sääli pois ja reippaasti vaan eteenpäin.