Iltapäivän paahtavassa helteessä tein Floralle vain pienet janat ja esineet. Saatiin hyvät janat! Ensimmäisellä Flora eteni hyvin, nosti jäljen ja lähti takajäljelle, mutta kääntyi kun liina kiristyi aivan aavistuksen verran. Toinen jana oli todella hyvä. Olin katsonut selkeät lähetyspaikat siten, että saisin janojen ja jäljen leikkauskohdat jokseenkin ryteikköisellä metsäpläntillä avoimiin kohtiin. Pompin pitkin ryteikköä ja harpoin oksaröykkiöiden yli ne pätkät, joita ei ollut tarkoitus jäljestää. En kuitenkaan nähnyt jälkeä tallatessani kolmatta merkkiä vaan tajusin vain kävelleeni sen ohi. Tipautin kepin siihen, missä olin, ja tulin pois. En alkuunkaan tiennyt, missä kohtaa ryteikköä kolmannen janan jälki kulkee. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja lähettää koiran. Lähetys oli huono, koska Floran pään ympärille ilmestyi pörräämään kimalainen juuri kun olin lähettämässä koiraa. Huitaisin pörriäistä ja lättäsin vahingossa koiraa kuonoon... just. Flora lähti kävelemään epäröiden, otin uusiksi, sama toistui. Kolmannella yrityksellä Flora lähti etenemään reippaasti suoraan ja katosi pöpelikköön, päästin liinan ja luotin koiraan... sieltähän se sitten pölähti puskasta oikeaan suuntaan, rämpi oksakasojen yli ja näytti kepin. Hyvä Flora!
 
Samaan syssyyn otettiin yhden esineen kaistale, teemana oli vaikea esine eli tyhjä poretablettiputkilo. Tähän asti esineet ovat olleet pehmeitä. Flora ponkaisi matkaan ja toi putkilon sen kummemmin ihmettelemättä. Hyvä Flora!
 
Kentälle ei ehditty, mutta ennen iltaruokaa otettiin pieni kotipihatottis. Sinne tänne seuraamista taas tiiviisti naksutellen. Sitten jättävät liikkeet ja tasamaanouto putkeen vasta lopussa palkaten. Hyvin meni tämäkin!