Iltapäivälenkillä 50 x 25 metrin esineruutu, esine takakulmassa. Vekan lähetin suorassa linjassa, esine ilmestyi käteeni yhdessä mustavalkoisessa hujauksessa. Floran lähetin vastakkaisesta etukulmasta, ja jälleen esine oli pikapikaa kädessäni. Hieno suoritus molemmilta!

Illalla Floran kanssa maastoon: kolme janaa, jotka ajettiin välittömästi. Ensimmäinen noin kymmenen metriä, Flora lähti aivan vinoon, huomautin tästä, korjasi suoraan ja nosti jäljen, mutta lähti takajäljelle ja kääntyi vasta pyynnöstä. Toinen jana noin 15 metriä, tässä jäljennosto hyvä, mutta Flora kipitti kepin yli, mistä piti huomauttaa. Kolmas jana parikymmentä metriä, tässä yhdistyivät kahden ensimmäisen hyvät puolet eli jäljen nosto, suunta ja keppi-ilmaisu olivat moitteettomat.

Sitten kentälle. Naksuttelin menemään pussillisen minikokoisia nameja kontaktista seuraa-käskyllä, askelia joka suuntaan, ja kyllähän Flora nameja seurasi ja seurasi.

Tasamaanoudossa tein hämyjä heiluttelemalla kapulaa laajoissa kaarissa ennen heittämistä, Florallahan on tapana varastaa kapulan perään heti kun se lentää. Nyt ei varastanut, nouto oli ok, mitä nyt vauhtia saisi toki olla enemmän. A-estenoutoon lähti hyvin. Tulin taputtelemaan esteen harjaa ja huikkasin tänne-käskyn, ja niin Flora tuli kuin tulikin kapuloineen esteen yli! Ei tarvinnut enää kiivetä esteen harjalle, joten eiköhän se avustamaton suoritus sieltä tule. Ellei aika lopu kesken.

Eteenlähetyksessä Flora lähti todella hitaasti ja epäröiden - kuiskin kyllä merkiksi eteen-käskyä, ja Flora ennakoikin lähtöä edistämällä valmistelevassa osuudessa reippaasti, mutta ilmeisesti sitä hämäsi, ettei ollut kunnon hajuvanaa, jotka pitkin palkka oli viety? Käskin maahan, ja koirahan menikin helposti maahan kun ei ollut edes kunnolla menossa. Palkaksi taisteluleikkiä. Riehumisen jälkeen 30 askelen ja seitsemän minuutin paikallaolo, takapalkkana kippo, jossa koko päivän ruoka - tai se vähä, mitä Floralla kaikkien namien jälkeen enää oli saamista. Kyllähän nyt koira kuin koira viikon elää broileripyöryköillä. Älämölöä paikallaolossa kuului, mutta Flora pysyi nätisti paikallaan.

Treenikaveri totesi tuon otsikon kun valitin, että vaikka teoriassa tiedän, miten koiran koulutus pitäisi hoitaa, en sitä kuitenkaan käytännössä osaa toteuttaa. Varsin sattuvasti sanottu.