Torstaina pidettiin Kyötikkälän kentällä seuraottelun edustajien karsinnat. Menin seuraamaan tottiksia ja kuuntelemaan arvosteluja, mikä olikin varsin hyödyllistä oppia minulle. Koirakkoja oli vain kuusi, mutta tottikset venyivät kahteen ja puoleen tuntiin, minkä ajan Floran kökötti autossa. Loppujen lopuksi hain Floran kentälle, makuutin sitä kuuntelemassa viimeisiä arvosteluja ja lähdin sitten tekemään omaakin tottista hyödyntäen kentällä olevat esteet ja noutokapulat. Otin jättävät liikkeet ja noudot pelkillä kehuilla, sitten eteenlähetyksen palkalle, jolla leikittiin.
 
Jättävät liikkeet menivät hienosti, valmistelevan osuuden seuraaminen oli varsin hyvää. Luoksetulon eteen istuminen taas vinoon, mutta mitäs pienistä.
 
Tasamaanoudossa ei häikkää, vai taisiko Flora siinäkin istua eteen vinoon. Olin etukäteen päättänyt, että jos Flora hyppynoudossa kiertää esteen palatessa niin kiertäköön, kunhan hyppää edes mennessä ja noutaa. Nyt Flora hyppäsi huonosti ja kaatoi koko esteen... lisäkäskyllä sitten kipitti kaatuneen esteen yli. Mutta tulihan siinä nouto suoritettua, tosin en tiedä laskettaisiinko esteen kaataminen kokeessa menohypyksi vai menisikö koko liike nollille. Estenoudossa näin koiran varjosta, että se jäi taas hengaamaan esteen taakse, joten hihkaisin tänne! ja sieltähän koira vilisti esteen yli. Lisäkäsky tässä on tähän hätään ok, jos sillä saadaan liike suoritettua.
 
Eteenlähetyksen Flora lähti taas huonosti. Olin vienyt palkan kiertotietä jättämättä suoraa hajuvanaa, ja ilman sitähän Flora ei osaa edetä. Huono juttu, koska ei tätä ehditä paljon enää tehdä ennen sunnuntaita.
 
Paikallaoloon olin vienyt etukäteen ruokakipon, jota Flora ei nähnyt paikallaoloon mentäessä. Niinpä se hetikohta nousi ja lähti perääni. Vein sen vain pannasta takaisin paikalleen, jossa se nyt pysyikin muutaman minuutin. Ruokakippo tuli siis Floralle iloisena yllätyksenä. Parit paikallaolot ehditään vielä tehdä, nimenomaan kipolla, jota Flora ei näe etukäteen, toivottavasti mielikuva kiposta pitäisi sen sitten kokeessakin paikallaan.
 
Positiivista oli Floran hyvä vire, hyvä kontakti ja seuraaminen, liikkeiden suorittaminen pelkillä kehuilla ja riehakas leikkiminen vielä iltayhdeksältä +30 asteen helteessä tuntikausien autossa odottelun jälkeen. Mahdollisuuksia tulokseen ei käytännössä ole kun epävarmoja liikkeitä on näin monta, mutta tähdätään siihen, että tehdään reippaasti ja saadaan kaikista liikkeistä edes jotain irti.