Sunnuntaipäivä alkoi maastoilulla. Esineruutu 50 x 15 metriä, esineenä lapsen lapanen takakulmassa. Vekan lähetin suorassa linjassa esineelle, mutta se lähti säntäilemään sinne tänne pitkin metsää, tuli jossain vaiheessa takaisin ja uusintalähetyksellä löysi esineen ja toi sen. Hyvää työskentelyä kuitenkin, eikä suureksi ilokseni minkäänlaista paineistumista tai jumittamista. Floran lähetin keskeltä, se irtosi hienosti pitkälle ja toi esineen nopeasti. Pudotti, mutta nosti itse kun odotin hiljaa, ja luovutti nätisti istuen.
 
Sitten Flora janoille, joita oli kaksi, toiselta lähti jäljenpätkä, jolla oli muutama keppi. Koira ei jaksanut keskittyä sitten niin yhtään. Janoilla kiemurtelua, jäljet toki löytyivät, mutta jäljelle jätti keppejä. No, enpä tuosta sen suuremmin stressaa, koska tiedän, että koira osaa. Nyt oli vain keskittyminen hukassa, varmaan siksikin, että menimme janoille suoraan ruudusta. Helteellä ei vaan viitsi istuttaa koiraa autossa yhtään turhaan.
 
Laadin tavoitteet Floran jälkikokeeseen: 1) ruudusta löytyy esine, 2) janalta löytyy jälki, 3) jäljellä päästään viimeiselle kepille asti ja 4) tottiksessa suoritetaan jokainen liike edes jollain tavalla loppuun asti. Pisteillä ei ole mitään väliä, en usko niiden kuitenkaan millään riittävän tulokseen kun parikin liikettä menee helposti nollille. Olen myös valmis nollaamaan liikkeitä lisäkäskyillä tarpeen mukaan, jotta liike saadaan ylipäänsä suoritettua. Haluan kuitenkin saada ensimmäisen kokeen käytyä niin on sekin kynnys kerralla ylitetty eikä ensimmäistä koetta tule aina vain lykättyä jollekin haamurajalle.
 
Illalla vielä kotipihatottista Floralle. Naksuteltiin pussillinen minikokoisia nameja kontaktissa, askelta sinne, tänne ja tonne. Sitten muutamia luoksetuloja, palkka eteen istumisesta, sekä noutoja, palkka niinikään eteen istumisesta, kummatkaan eivät mitenkään ilahduttavan suoria ja tiiviitä, mutta kelpaavat tähän hätään. Floralla oli aivan mieletön kontakti ja keskittyminen! Tottahan se on, että taisteluriehumisessa kentällä Flora flippaa helposti ylivireeseen, jolloin alkaa haukkuminen ja vouhotus. Eli koira ei pysy toiminta-alueella. Tällaiselle tyypille naksuttelu sopii mainiosti, koira pysyy pöksyissään ja onnistunutta suoritusta pukkaa.