Torstaina taas Floran kanssa kentällä, taas seuraamista ja paikallaoloa. Lauantain jälkeen kyllä painutaan maastoon ja pysytään siellä vähän aikaa. Ilman paikallaoloon tullutta kuprua en olisikaan koiraa käyttänyt kentällä niin usein koko koetta edeltävää viikkoa, mutta nyt oli pakko saada onnistuneita suorituksia kokeen alle. Ja niitähän tänään saatiin!
 
Seuraamista tein kerrankin oikein eli panostin määrän sijasti laatuun. Flora sai jahdata patukkaa, mutta ei purra kiinni, sitten lelu jemmaan ja liikkeeseen, palkkaus ajoissa eikä sitten kun jo tarvitsee puuttua. Oikeaa loistoseuraamista! Otin samaan syssyyn jäävät liikkeet eikä niissäkään ollut mitään huomauttamista.
 
Paikallaoloa tehtiin taas pitkään ja hartaasti tihein palkkauksin, häiriönä kävelin ympäriinsä, kiertelin esteitä ja puita. Kerran Flora nousi ja hipsi perääni, mutta tämä meni täysin omaan piikkiini - kävelin puun ympäri enkä tajunnut kulkevani suoraan kohti kentän porttia... koiraparka luuli minun häipyvän koko kentältä. Tätä möhläystäni lukuun ottamatta maassa makasi valpas ja hiljainen koira, joka ei liikkunut mihinkään :)
 
Tähän ei voinut olla muuta kuin erittäin tyytyväinen. Saatiin niin hyvä treeni, ettei huomenna koetta edeltävänä päivänä tehdä enää yhtään mitään, vaikka paikallaoloon jää vielä vähän epävarmuutta - mutta jos Flora nousee, se kuitenkin hiipii minun luokseni eikä sössi toisen koiran suoritusta.
 
Pyörähdimme vielä kaupungilla, mutta siellä ei tapahtunut mitään jännittävää eikä harmikseni kukaan ollut tänäänkään rullaluistelemassa.