Lauantaina aika oli kortilla, mutta ehdin käydä kipaisemassa Floralle lähimetsään bokserileirillä opitun janaharjoituksen. Tietysti sössin ensimmäisen eksymällä parinkymmenen metrin matkalla, joten jouduin tekemään uuden... ja kun en ryhtynyt itse etsimään keppejäni hylätyiltä jäljiltä, jouduin taas poimimaan maasta kuivan oksan ja katkomaan sen pätkiksi, joita varmuuden vuoksi tehohajustin muutaman minuutin paidan alla.
 
Janat olivat 5-10 metrin pituisia. Flora selvitti viisi ensimmäistä hienosti, vähän jouduin pidättelemään vinoon lähtemistä. Niin jäljet kuin kepitkin nousivat helposti ja nopeasti. Viimeisellä Flora oikaisi koko kepin ohi ja oli lähdössä poistumisjälkeäni pitkin kotia kohti, mutta otin sitten sen takaisin janalle kunnes keppi löytyi, kun ei kerran oltu jälkiä seuraamassa vaan vain niitä etsimässä.
 
Sitten vielä esinekaistale. Koirasta oli jotenkin aivan puhti pois, mutta siinähän se käpsytteli kaistaletta pitkin esineelle ja toi kuitenkin nopsasti solmitun jälkimerkkien pidikenarun (kun ei nyt taas ollut sattunut esineen esinettä mukaan, valtavan hyvin valmisteltu).
 
Janaharjoitus meni hyvin, näitä vain lisää niin saadaan koira etenemään suoraan eikä turhaan mene kokeessa pisteitä siitä.