Tiistaina pieni esine-etsintä lähimetsässä. Otin molemmat koirat mukaan. Kytkin koirat puuhun kiinni ja kävin tallaamassa leveän kaistaleen. Flora repi peliverkkarinsa kun pk-tunnusliivi solahtikin Vekan päälle ja lähdimme ruutuun ilakoimaan. Veimme esineen yhdessä, mutta Veka oli kyllä ihan täysillä lähdössä etsimään jo ruutuun mentäessä. Toin koiran lähetyspaikalle ja lähetin etsimään, ja Vekahan singahti metsä ryskyen suoraan esineelle. Esineenä oli vanha motskunreuhka, jonka Veka jopa toi käteeni asti, tosin hiukan epävarmasti. Palloteltiin tennarilla, vein koiran takaisin puuhun ja kävin viemässä esineen samaan paikkaan. Toisella lähetyksellä Veka lähti yhtä vauhdilla, pinkoi suoraan esineelle ja toi sen taas. Ei tätä montaa kertaa viime kesänä tehty, ja näin loistavaa työtä teki Veka! Olin varsin vaikuttunut. Veka näyttää niin komealtakin tunnusliivi päällä... tottishan siltä varmaan onnistuisi... ja kyllähän Veka bongaa ilmavainulla ruudut ja maavainulla jäljet kun kävellään lähimetsissä ohi paikkojen, joissa olen tehnyt Floralle treenejä. Esine-etsintää se voikin ihan hyvin treenata, jäljestystä katsotaan uudestaan sitten joskus. Tennispallojälki?
 
Ilakoituani Vekan kanssa vein sen taas puuhun kiinni, vein esineen samaan paikkaan ja hain Floran. Floran vaadin kulkemaan vapaana mukana lähetyspaikkaan. Lähetys, Flora pinkoi esineelle ja toi sen, ei siinä sen kummempaa - ei mitään haastetta Floralle tällaisessa harjoituksessa. Sitten päästin molemmat koirat rällästämään metsään, hain ruutumerkit pois ja lähdettiin lenkille.
 
Illalla ohjatuissa tottiksissa irrotin Floralta liinan ja teimme ilmoittautumisen vapaana kuten kokeissa. Sitten pieni seuraaminen ja A-esteelle. A-estenouto oli tänään ainakin parempi kuin viimeksi. Ensin Flora lähti esteen ohi, koska sillä oli suora linja vinoon heitetylle kapulalle. Korjattiin heitto. Flora ylitti esteen ja otti kapulan, mutta jäi esteen taakse ikään kuin funtsimaan asiaa. Kiipesin esteen harjalle kutsumaan koiraa, joka sitten ylittikin esteen kapuloineen. Otettiin uusiksi ja sama toistui. Koira tarvitsee vielä tukea esteen ylittämiseen takaisin. Tämä oli kuitenkin vasta toinen kerta jyrkällä esteellä ja koko liike onnistui jo pienin avuin, joten ei voi kuin olla tyytyväinen!
 
Hyppynouto tehtiin muutaman kerran 60-80 sentin esteellä, tässä ei ollut mitään ongelmaa. Ei edes varaslähtöjä. Toivoa on, että hyppy- ja estenoudostakin saadaan kokeessa ainakin jonkinlaisia pisteitä!
 
Eteenlähetyspalkan oli treenikaveri vienyt kentän päähän näkymättömiin. Valmisteleva osuus oli huono, annoin koiran löysäillä siirtymässä ja sen jälkeen seuraaminen oli aivan lötköä. Eteen-käskyllä Flora kuitenkin singahti heti matkaan ja haki palkkansa. Koira alkoi olla väsynyt, mutta saihan sen nostatettua vielä taistelemaan.
 
Loppuun paikallaolo, joka tehtiin Sillä Paikalla - jolla Flora sai toisen koiran niskaansa, jolta se lähti BH-kokeessa ja jolla jälkikokeen paikallaolo mitä todennäköisimmin suoritetaan. Floralla oli takapalkkana kissanruokapurkki. Kävelin ensin kymmenen askelta, vähän ajan päästä toiset kymmenen ja hetken kuluttua vielä kymmenen. Seisoskelin siinä pari minuuttia, Flora makoili ja läähätteli helteessä hiljaa paikallaan. Paluu ja purkille.
 
Kokonaisuutena oikein onnistuneet treenit!